miércoles, 20 de octubre de 2010

El joc de les cadires

De petits, tots hem jugat algun cop al conegut joc de les cadires aquell en què es corre al voltant d’elles i l’últim que s’asseu queda eliminat. Als nostres estimats polítics, pel que sembla, els agrada tant que encara hi juguen. A la que hi ha alguna lliure tots perden el cul per poder seure-hi abans de que la música deixi de sonar. 

No tenia pensat escriure tan aviat, però avui he sentit, un cop més, la noticia de que “es reorganitza el govern”. Sempre m’ha fet gracia això de reorganitzar gent que no fa bé la seva feina, cosa que només passa a la política. He estat estudiant molts anys i tot i que hi hagués molts suspensos a la classe de matemàtiques, no provaven de posar al professor d’història en el seu lloc a veure si ens anava millor. Tot i que potser no es mala idea; si a un hospital mor gent quan l’operen, enlloc d’acomiadar al cirurgia, podrien intentar que sigui el pediatra el que operi a cor obert. O si un nen te un refredat podria ser el neuròleg qui l’atengui.  O si no un exemple en un terreny més popular, quan el Barça encadeni 3 derrotes seguides, el seu president podria posar a l’entrenador de porter, al migcampista com a director tècnic, i al que neteja les botes com entrenador, si les persones que han de gestionar tot un país ho fan, deu ser una solució meravellosa.

Ara parlant de forma mitjanament seriosa, ja que si ells es prenen en broma el tema és difícil agafar-se’l en serio, com pot ser que totes, o la majoria de professions requereixin una especialització i a la política no? Fins i tot en un cinema, la persona que projecta la pel·lícula no sabria vendre’t una entrada. No es normal que una persona qualsevol, que no te cap mena d’estudis de sanitat estigui al cap davant d’un ministeri de sanitat. O que una persona que es ministre de medi ambient  de cop passi a ser-ho d’indústria o de cultura sense tenir cap mena d’experiència en aquests temes. 

Això l’únic que em fa veure és el fet que la política és una via ràpida en aquest país per treballar vuit anyets i tenir una paga fins a la jubilació. Amb notícies com les d’avui em demostren que només busquen si o si una cadira, la primera que quedi lliure,  i que la cultura, la sanitat, la vivenda o qualsevol altre problema del país no els importa el més mínim sempre que puguin tenir les seves butxaques plenes.      

6 comentarios:

  1. Home el joc mola tela.. no m'estranya! jejejejeej

    No, no, ara en serio, és indignant això tens molta raó! La política en aquest país (i en la majoria) fa molta, però que molta, pudor!

    ResponderEliminar
  2. Molt béeeee!

    Juro que si hem voteu jo canviaré el sistema! Això sí, jo vull la meva paga!

    ResponderEliminar
  3. eiii mario ho he llegit!jaja

    m'ha agradat força, suposo que en llegire algun més xD

    Jo de política no en sé gaire, per aixo sempre faig cas al meu cosí, que domina molt més i té idees independentistes, així que perfecte per mi xD..però pel poc que sé realment sembla que per ser polític l'unic que es necessita es parlar bé, i a vegades ni això!

    ResponderEliminar
  4. Quanta raó tens Mario!! aquesta pregunta que et fas tu,me l'he fet jo millons de vegades, Com pot ser que una persona que no enten de...ocupi un ministeri? i a sobre cobran uns sous d'escàndol, per fer?¿? la majoria de vegades lleis que no s'aguanten per enlloc i que penses per fer això millor no facis res. Els hauria de fer vergonya, veure com hi ha gent al País que ells governen que té feina per arribar a finals de mes pq cobra un sou miserable o pq està a l'atur o pq paga una hipoteca... I encara n'hi ha uns quants d'ells que tenen la decència de contestar que ells també paguen hipoteques quan els pregunten si han comprat bonos de la Generalitat!!, però com es pot tenir tanta barra?. Els hauria de fer vergonya, sortir per la tele i fer els espectacles que monten, pq realment fan pena!!

    A mi personalment veient-los se'm treuen les ganes d'anar a votar, pq acaben fent el que els rota!!!

    On anirem a parar? millor no pensar-hi!!

    ResponderEliminar
  5. Dons haurem de buscar una cadira nosaltres no?? Deixaré d'estudiar i em presentaré a ministra, que sembla que reparteixin el títol en una tòmbola perquè de veritat que no se d'on els treuen....

    ResponderEliminar